Landsail däcktest - Bra eller dålig?

Landsail däck test

Landsail tires är ett premiumdäck som håller en låg prisnivå men som ändå kan mäta sig med många dyrare däck. I olika oberoende däcktester som har utförts har många profiler från Landsail placerat sig högt och har ibland även vunnit flera kategorier. Ett av de däck som genomgående placerar sig högt i däcktester är Landsail LS388.

landsail däcktest

Testfavoriten Landsail LS388

Landsail LS388 är ett touringdäck som har tillverkats med speciella slitbanor samt lägre profil som ökar däckets stabilitet. Det är ett sommardäck och i Landsail LS388 däcktest brukar framförallt den låga bränsleförbrukningen påpekas.

I Aftonbladets stora däcktest 2014 fick däcket högt betyg och kallades för årets kinesiska uppstickare. Enligt Aftonbladets tester var däckets egenskaper förvånande bra.

Egenskaper som imponerar

Landsail LS388 brukar även förvåna testare genom att det är ett så pass tyst däck och att våtgreppet är så bra jämfört med andra budgetdäck. Självklart har detta budgetdäck ett något sämre rullmotstånd än dyra premiumdäck, men i sin prisklass är de utmärkta. De fyra breda längsgående spåren på däcket leder bort vattnet vilket leder till ett utmärkt våtgrepp. Av alla Landsail däcktest som gjorts är LS388 den som fått bäst resultat.

Oberoende däcktest av privatpersoner

På en av de allra största sidorna för däckrecensioner av privatpersoner, Tyre Reviews, får däcket höga betyg. Betyget för grepp på torra vägar går upp till 91 %, och greppet på våta vägar får 86 % som betyg. Hela 100 % uppger att de kan tänka sig att köpa däcket igen. Landsails däck är definitivt ett bra val om man vill handla budgetdäck som håller hög kvalitet och garanterar säker körning.

Vill du veta mer om däcktesterna?

Kontakta en ansvarig på vibilägare och Mestmotor. Du kan även kontakta någon av våra auktoriserade Återförsäljare. Landsails däcktester och resultat finns även att besöka på aftonbladets hemsida.

Vill du bli återförsäljare tar du kontakt med huvudkontoret Landsailtires.com